Skip links

Συμβουλές – Συχνές απορίες

Παρακάτω θα βρείτε πολλές πρακτικές συμβουλές και απαντήσεις σε συχνές απορίες.

Συμβουλές - Συχνές απορίες

Συντήρηση

Καθημερινοί έλεγχοι : εξωτερικά φώτα, λάμπες εσωτερικού χώρου, προειδοποιητικές λυχνίες και δείκτες.

Έλεγχοι κατά τον ανεφοδιασμό με καύσιμα : στάθμη λαδιού κινητήρα, στάθμη υγρού φρένων, στάθμη του υγρού του συστήματος πλυσίματος, πίεση ελαστικών, κατάσταση ελαστικών.

Μηνιαίοι έλεγχοι : στάθμη ψυκτικού κινητήρα, σωλήνες εύκαμπτα σωληνάκια και ρεζερβουάρ για διαρροές, στάθμη υγρού του υδραυλικού τιμονιού, λειτουργία κόρνας.

Η ύπαρξη ραντεβού βοηθάει στη σύντομη και ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή σας από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο μας.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο 210-5625100 ή στο 210-2775900

Εναλλακτικά μπορείτε να ενημερωθείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Τα όρια αντικατάστασης τα οποία θέτει ο κατασκευαστής για τον ιμάντα χρονισμού, μπορεί να μεταβληθούν από τον τρόπο οδήγησης και από τις συνθήκες κίνησης του οχήματος. Επομένως, ενδέχεται ο συγκεκριμένος ιμάντας να αντέξει περισσότερο ή λιγότερο από τα συγκεκριμένα χρονικά και χιλιομετρικά όρια. Αρκετές φορές, η προληπτική αντικατάσταση του συγκεκριμένου εξαρτήματος συνιστάται από τον Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή του δικτύου της FMH προκειμένου να αποφευχθεί σημαντική ζημιά στον κινητήρα του οχήματος.

Η Ford δεν συναινεί στην αντικατάσταση κινητήρα με κινητήρα άλλου τύπου, διότι για να λειτουργήσει σωστά ο νέος κινητήρας απαιτούνται και άλλες επεμβάσεις που ισοδυναμούν με μερική ανακατασκευή του αυτοκινήτου. Ωστόσο, οι Επίσημοι Έμποροι της Ford μπορούν να σας προμηθεύσουν με αντίγραφο της έγκρισης τύπου από το οποίο φαίνεται με ποιους άλλους κινητήρες ήταν διαθέσιμο το αυτοκίνητό σας κατά τον χρόνο κατασκευής του, προκειμένου να απευθυνθείτε σε ανεξάρτητο μηχανολογικό γραφείο το οποίο θα προβεί στις απαραίτητες μελέτες, βεβαιώσεις και διατυπώσεις.

Επισκευές

1. Έχω το κεφάλι μου ήσυχο, μου εγγυάται ότι μου προσφέρει την καλύτερη τιμή της αγοράς!

2. Έχω εντελώς δωρεάν το ΝΕΧΤ. Εξαργυρώνω όφελος σε ευρώ σήμερα, κερδίζω ευρώ για επόμενες διελεύσεις!

3. Βάζω μόνο γνήσια ανταλλακτικά στο αυτοκίνητό μου, με εγγύηση ενός έτους!

4. Εξασφαλίζομαι με εγγύηση και για την εργασία! Το συνεργείο μου, αναλαμβάνει πάντα την ευθύνη του!

5. Η εργασία γίνεται πάντα με τον σωστό – Ford τρόπο (όπως λέει ο κατασκευαστής)!

6. Αγγίζει το αυτοκίνητό μου, μόνο πιστοποιημένος – εκπαιδευμένος τεχνίτης!

7. Υπάρχουν και χρησιμοποιούνται πάντα τα ειδικά εργαλεία Ford!

8. Είμαι σίγουρος ότι ο πιστοποιημένος διαγνώστης, θα εντοπίσει πάντα την πραγματική αιτία του προβλήματος!

9. Έχω την εμπιστοσύνη ότι με την 1η φορά θα μου κάνουν σωστή εργασία!

10. Ξέρω ότι θα έχω δωρεάν κάθε βελτίωση που εξασφαλίζει ο κατασκευαστής, για το αυτοκίνητό μου!

11. Διατηρώ την αξία του αυτοκινήτου μου, συμπληρώνοντας και σφραγίζοντας πάντα το βιβλίο συντήρησης!

12. Με κάθε τακτική συντήρηση που κάνω, μου προσφέρεται συμβόλαιο ενός χρόνου δωρεάν οδική ασφάλεια στους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές που ισχύει το πρόγραμμα!

13. Λαμβάνω πάντα και χωρίς να το ζητήσω, ξεκάθαρο τιμολόγιο για ότι “αγόρασα”!

14. Μου προφέρεται πάντα, δωρεάν και μπροστά στα μάτια μου, έλεγχος όλου του αυτοκινήτου μου!

15. Ελέγχεται το αυτοκίνητό μου για διάβρωση και φθορές χρώματος. Δεν χάνω την εγγύηση του κατασκευαστή!

16. Είναι πάντα πρόθυμοι, με σέβονται και με προσέχουν!

17. Έχω πάντα, τον πιστοποιημένο Τεχνικό Σύμβουλο στη διάθεσή μου, για ότι χρειαστώ!

18. Θέλουν και με κάνουν να νοιώθω, σαν στο σπίτι μου!

19. Γιατί παρέχει δυνατότητα οχήματος εξυπηρέτησης, ώστε να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας.

20. Γιατί η ποιότητα τελικά ΔΕΝ είναι ακριβή.

Μπορείτε να κάνετε επέκταση εγγύησης Ford Protect στο καινούργιο σας Ford, μέχρι και τους πρώτους 24 μήνες από την ημερομηνία έναρξης της εγγύησής του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας  ή επισκεφθείτε το site μας κάνοντας κλικ εδώ.

Ανταλλακτικά και Αξεσουάρ

Το Ford σας αρχίζει τη ζωή του με όλα τα γνήσια ανταλλακτικά Ford σχεδιασμένα και μελετημένα να ταιριάζουν και να αποδίδουν άψογα και με ασφάλεια. Αντικαθιστώντας, όμως, ένα γνήσιο ανταλλακτικό Ford με ένα άλλο, το οποίο δεν ανταποκρίνεται σε όλα τα σχετικά κριτήρια, μπορεί να αλλάξει η απόδοση και η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Τα γνήσια ανταλλακτικά Ford απαιτούν τον ελάχιστο χρόνο τοποθέτησης από τους τεχνικούς και ικανοποιούν τις αυστηρότατες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας της Ford, μεγιστοποιώντας έτσι την απόδοση και την αξία του αυτοκινήτου σας. Δείτε περισσότερα

Τα αξεσουάρ Ford μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα μας, όπου θα χαρούμε να σας παρουσιάσουμε τα αξεσουάρ που είναι διαθέσιμα για το αυτοκίνητό σας.

Τα αξεσουάρ μας είναι προϊόντα υψηλής ποιότητας, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα στο Ford σας και να το κάνουν να δείχνει ακόμα καλύτερο, σύμφωνα με το ταμπεραμέντο και την ιδιοσυγκρασία σας. Όλα τα προϊόντα μας ελέγχονται σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρ ασφαλείας για ιδανική προστασία.

Χρησιμοποιούμε προσεκτικά επιλεγμένους προμηθευτές οι οποίοι  προσφέρουν προϊόντα που έχουν ελεγχθεί από την Ford και ανταποκρίνονται στις αυξημένες απαιτήσεις και προδιαγραφές της (π.χ. Thule, Garmin και Britax/Römer).

Οι ζάντες ελαφρού κράματος είναι τέσσερις επιπλέον πινελιές στο Ford σας. Όμορφες, επιβλητικές ή κομψές, η επιλογή είναι δική σας. Μπορείτε να επιλέξετε από πολλά διαφορετικά σχέδια και τα καλύτερα υλικά, σαγρέ, ασημί, γκρι ή χρωμιωμένες. Οι ζάντες αυτές δεν είναι μόνο θαυμάσιες σε εμφάνιση, όπως και όλα μας τα αξεσουάρ, αλλά κατασκευάζονται και σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρ.

Ανακλήσεις

Επισκεπτόμενος το επίσημο site της Ford και πληκτρολογώντας τον αριθμό πλαισίου του οχήματός σας εδώ.

Υπηρεσίες Μετά την Πώληση

Από οποιονδήποτε Επίσημο Έμπορο του δικτύου της Ford, αφού προσκομίσετε αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός σας. Στις νέου τύπου άδειες κυκλοφορίας (πράσινο τρίπτυχο) αναγράφεται στα πεδία Ο1 και Ο2.

Για επιβατικά οχήματα χρειάζεστε το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης και για επαγγελματικά την έγκριση τύπου ή το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης (για τα πιο καινούργια). Και τα δυο αυτά έγγραφα μπορεί να σας τα παρέχει οποιοσδήποτε Επίσημος Έμπορος του δικτύου της Ford.

Είναι ο κωδικός ο οποίος αναγράφεται στο αυτοκόλλητο-μεταλλικό ταμπελάκι του οχήματός σας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε.

Ο πρώτος έλεγχος για τα καινούργια Ε.Ι.Χ και φορτηγά με μικτό βάρος μέχρι 3,5 τόνους, διενεργείται σε τέσσερα (4) χρόνια ( με περιθώριο  +/- 1 εβδομάδα ) μετά την έκδοση της 1ης άδειας κυκλοφορίας. Οι επόμενοι έλεγχοι των οχημάτων αυτών είναι κάθε δυο χρόνια ( με περιθώριο τρεις (3) εβδομάδες πριν, ή μια (1) εβδομάδα μετά από την ημερομηνία που αναγράφει το δελτίο του τεχνικού ελέγχου). Η ΚΕΚ θα πρέπει να εκδίδεται ένα χρόνο μετά την ημερομηνία της πρώτης άδειας και μετά να ανανεώνεται κάθε χρόνο. Το δελτίο ΚΤΕΟ για τα ΙΧ έχει ισχύ κάρτας καυσαερίων για ένα χρόνο.

Θα πρέπει να μεταβείτε με το όχημά σας στο συνεργείο της Ford New Motion Pazaropoulos όπου με συγκεκριμένη ολιγόλεπτη διαδικασία θα γίνει ανάκτηση του κωδικού.

Πληροφορίες σχετικά με τον έλεγχο του μεταχειρισμένου Ford που σας ενδιαφέρει να αγοράσετε, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Την έγκριση τύπου ή το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης του οχήματος τα οποία μπορείτε να αναζητήσετε στα καταστήματα μας.

Να απευθυνθείτε στα καταστήματα μας προσκομίζοντάς του αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματός σας.

Όχι. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία η πιστοποίηση για τα εκ κατασκευής φιμέ τζάμια τεκμαίρεται από την ύπαρξη σήματος επικύρωσης “e” τύπου ΕΟΚ  ή ΟΗΕ “E” συνοδευόμενο από το γράμμα V.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Συμβουλές - Συχνές απορίες - Ford New Motion Pazaropoulos • Αγορά, Test Drive, Service, After Sales

Πολιτική της New Motion Pazaropoulos και της Ford είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων της. Η Ford διατηρεί πάντα το δικαίωμα να αλλάζει τα τεχνικά στοιχεία,  τις προδιαγραφές, τα χρώματα και τις τιμές των μοντέλων και των προϊόντων που παρουσιάζονται και περιγράφονται στην παρούσα διαδικτυακή έκδοση, χωρίς προειδοποίηση. Οι εικόνες μπορεί να διαφέρουν, επειδή έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, επομένως, η σχεδίαση και τα χαρακτηριστικά της τελική έκδοσης μπορεί να διαφέρουν από διάφορες απόψεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο